Keramiek cursus en Workshops

Zelf aan de slag met Keramiek?

Je bent geÔnteresseerd in keramiek en loopt al een tijdje rond met het idee dat je eindelijk eens zelf een leuk item wil maken voor je tuin of een mooie schaal voor op tafel. Je wilt les krijgen in het maken van mooie keramische objecten of onderzoeken of werken met klei wat voor jou is ?
Dan is deze keramiekcursus heel geschikt voor jou.
In het najaar en het voorjaar geef ik les in mijn keramiekatelier in Deventer. Al bijna 25 jaar is het maken van keramische beelden mijn dagelijks werk, ik beschik dus over behoorlijk wat ervaring die ik met je wil delen. Ik leer je technieken aan en ga je helpen om je ideeŽn uit te voeren. Jij gaat maken wat je leuk vindt. Leuke items voor je tuin, een handgevormd servies, dikke dames voor op de vensterbank, of wil je eens proberen hoe het draaien op de schijf je afgaat. Het kan allemaal.

De lessen zijn voor zowel beginners als gevorderden. Het maakt niks uit of je ervaring hebt in het werken met klei of nog niks weet. Voor iedereen is er begeleiding op maat.
In de eerste lessen krijg je verschillende technieken aangereikt zoals het werken met rollen of platen klei, het werken in mallen en vrijevromen opbouwen. Daarmee ga je maken wat jij leuk vindt.
Na deze lessen heb je de basis gelegd om je eigen ideeŽn vorm te geven.
Alle werkstukken die gemaakt worden bak ik biscuit, daarna kun je zelf besluiten of je het wilt glazuren.
In mijn atelier is alles aanwezig om lekker te kunnen werken, gereedschap, materialen, schorten en natuurlijk klei. Mijn ruime atelier is op de begane grond en heel goed toegankelijk (ook voor minder validen)

De lessen van 2.5 uur zijn om de week op:
Maandagavond 19.00 - 21.30 in de even weken
woensdagavond 19.00 - 21.30  in de oneven weken. 
vrijdagmiddag 13.00 - 15.30 in de even weken.
Er is ook een groep die wekelijks les volgt op maandagochtend 10 -12.30 uur
Tussentijds instromen kan als er ruimte is, stuur gerust een email om te informeren.
De kosten zijn €150,- voor 8 lessen.
Dit is inclusief de eerste 10 kg klei, biscuitbrand, koffie/thee en je kunt gebruik maken van gereedschappen en hulpmiddelen. Natuurlijk ben ik er om je te begeleiden. Extra klei en glazuurbrand rekenen we achteraf af.

Ben je enthousiast geworden, wil je aanmelden of heb je vragen mail of bel me dan.
0653447237 of mailto:info@edithmadou.nl

Keramiek workshop in mijn atelier

Workshop kleurig KERAMIEK in mijn atelier

 In deze workshop van 2 uur maak je iets leuks voor je tuin of je vensterbank.

Een schattig vogelhuisje, een gezellige kip op een nest, een vrolijk vogeltje of kleurige vis.

Ik heb wat voorbeeldjes gemaakt ter inspiratie voor je eigen idee. Na een korte instructie ga je zelf met klei aan de slag.Ik ben er om je te begeleiden.

Na ongeveer anderhalf uur ronden we het kleien af en gaan we de werkstukken afwerken met kleur.

Daarna blijven de werkstukken in het atelier om te drogen. Ik zorg dat alles gebakken en geglazuurd wordt. Na ongeveer twee weken is alles klaar en kunnen de werkstukken opgehaald worden.

Minimaal 4 deelnemers € 160,-
Elke volgende deelnemer € 35,- per persoon
.
Een workshop is inclusief alle materialen en natuurlijk koffie of thee met wat lekkers. In het atelier zijn alle gereedschappen en schorten aanwezig.


Ben je met een groepje van 4 of meer deelnemers, mail dan naar info@edithmadou.nl dan kiezen we in overleg een tijdstip voor de workshop.

Liever een workshop op locatie? Dat kan.
Voor meer informatie kun je me mailen of bellen 0653447237.

 

 

 


 
 
Beeldend kunstenaar Edith Madou Ramelestraat 6b 7416WV Deventer 0653447237 info@edithmadou.nl